VideoRay PRO 4 ROV BASE system
Pro 4 BASE Systemen är helt datorstyrda och drivs av en elegant, intuitiv och kraftfull mjukvaruplattform som kallas VideoRay Cockpit. Med detta program är Pro 4 mer avancerad än något annat som erbjuds i sin klass på ett djup ner till 300 meter.

Pro 4 ROV har funktioner så som autopilot, avancerad sonar och positioneringssystem. Utöver detta så finns det en mängd olika sensorer och verktyg som gör Pro 4 till ett komplett system för de flesta arbetsuppgifter under ytan.

Med VideoRay´s väl beprövade plattformar som använder sig av "Plug and Play"konceptet så kan funktioner läggas till eller tas bort med antingen en enkel programuppdatering eller med ett snabbt handgrepp ute på fältet utan att behöva skicka tillbaka systemet till fabrik eller serviceverkstad.

VideoRay Pro 4 är kulmen på mer än ett decennium av ROV design och utveckling. Pro 4 är den mest avancerade och mångsidiga mini ROV: n på marknaden idag.
Systeminformation Pro 4 Standard
Storlek
37.5, 28.9, 22.3 cm
Vikt
6,1 kg
Max hastighet
4,2 knop
Max djup
305 m
VideoRay PRO 4 Standard
Pro 4 STANDARD BASE ROV systemet är specifikt konfigurerad för att snabbt och effektivt kunna utföra en mängd grundläggande undervattensuppdrag. ROV-systemet standard, är en portabel och kostnadseffektiv lösning som är färdigt att användas på bara några minuter och kan enkelt manövreras av en person.

Standard systemet innefattar en Pro 4 ROV och en Pro 4 integrerad kontrollenhet (ICB) med den industriella robusta USB-handkontroll. Systemet är kompatibelt med de flesta nya och befintliga tillval inom VideoRay´s sortiment. Kabel/thether ingår inte i systemet men du kan använda redan befintliga VideoRay kablar on du har sådana eller köpa till den kabel/tether som passar dina behov.

Styrenheten (ICB) utrustas med antingen en standard Dell-dator eller uppgradera till en IP65 dator som laddas med den senaste versionen av VideoRay Cockpit styrprogram. En extra integrerad bildskärm kan även läggas som en uppgradering.

Det går enkelt att utöka STANDARD BASE systemets kapacitet med att lägga till sonar, positioneringssystem, autopilot, och bildförbättring via LYYN liksom många andra plug& play tillbehör. STANDARD BASE ROV är en portabel och kostnadseffektiv lösning som är färdigt att användas på bara några minuter och kan enkelt manövreras av en person.
VideoRay Pro 4 ROV
VideoRay ROV handkontroll
VideoRay PRO 4 Standard SUB
VideoRay PRO 4 STANDARD kontrollenhet
Pro 4 Plus
Storlek
37.5, 28.9, 22.3 cm
Vikt
6,1 kg
Max hastighet
4,2 knop
Max djup
305 m
VideoRay PRO 4 PLUS
PRO 4 PLUS BASE Remotely Operated Vehicle (ROV). Systemet är särskilt konfigurerat för att snabbt och effektivt utföra avancerade undervattensuppgifter. Plus BASE ROV-systemet är en portabel och kostnadseffektiv avancerad lösning som kan användas på några minuter och kan enkelt manövereras av en person.

Plus BASE system innefattar en Pro 4, Pro 4 integrerad kontrollbox (ICB) med en Dell i7 dator laddad med VideoRays Cockpit styrprogram, sekundär 15 "Hi-Bright display för dagsljus, och en industriell handkontroll. Detta system har en förbättrad processorkraft och kompatibel för BlueView sonar (sonar ingår ej).

Baskonfigurationen Plus är förberett för de flesta av VideoRays tillbehör och levereras inte med kabel(tether)konfiguration. Kabel/Tether väljs separat efter användningsbehov.

VideoRay Pro 4 ROV
VideoRay ROV handkontroll
VideoRay PRO 4 PLUS SUB
VideoRay PRO 4 PLUS kontrollenhet
Pro 4 Ultra
Storlek
37.5, 28.9, 22.3 cm
Vikt
6,1 kg
Max hastighet
4 knop
Max djup
305 m
VideoRay PRO 4 ULTRA
Pro 4 ULTRA BASE ROV-systemet är en mindre och lättare version av våra standard Pro 4 ROV. ULTRA BASE systemet är den perfekta lösningen för dig som bara behöver den mest grundläggande funktionaliteten hos en ROV. Rutinuppgifter är perfekt lämpade för ULTRA BASE systemet, såsom grundläggande inspektioner och iakttagelser i normala miljöer.

Systemet innefattar dels själva ROV enheten, Pro 4, samt en kontrollpanel. Kontrollpanelen är ca 40 % lättare än Pro 4 standardpanelen, 9,1 kg mot standard 15,9 kg. 100 meter neutral kabel ingår i systemet. Har du sedan tidigare köpt kablar går befintliga även att använda. Koppla ihop den kabellängd ditt behov kräver.

Det ingår en elegant kontrollpanel utrustad med en light-version av VideoRay's Cockpit Software som kontrollerar din ROV. Det medföljande solskyddet förbättrar skärmens synlighet i ljusa miljöer. Din Pro 4 ULTRA BASE ROV manövrerar du med en robust industrihandkontroll.

ULTRA Systemet innehåller endast de grundläggande delarna för den grundläggande verksamheten. Den har en något mindre kraft, med en maximal spänning på 48 volt (jämfört med standard Pro 4 som kör på 73 volt). Detta reducerar ULTRA BASE ROV systemets maximal dragkraft till 14 lbs totalt från 16 lbs.
VideoRay Pro 4 ROV
VideoRay ROV handkontroll
VideoRay PRO 4 ULTRA SUB
VideoRay Kontrollpanel PRO 4 ULTRA
Pro 4 IP65
Storlek
53, 43, 22 cm
Vikt
18 kg
Max hastighet
4 knop
Max djup
305 m
Dator
Amrel Rocky IP65 klassad PC
Huvudskärm
14,45" Highbright IP65 bildskärm
Sekundär skärm
13,3" bärbar datorskärm
Handkontroll
IP65 Handkontroll
VideoRay PRO 4 IP65
VideoRay Pro 4 IP65 kontrollpanel är den perfekta lösningen för ROV-operatörer som behöver ett system som klarar utomhusmiljöer oavsett väder. Samtliga kontakter som ingår i Pro 4 IP65 kontrollpanelen är IP65 klassade vilket innebär damm och regnsäkert.

Pro 4 IP65 kontrollpanelen har samma funktioner som till Pro 4 Rugged systemet, inklusive en 14,45 tums IP65 skyddad extra Highbright skärm i locket.

Pro 4 IP65 kontrollpanelen levereras med alla nödvändiga kablar och programvaror. Den är kompatibel med alla Pro4 subenheter, tether och de flesta av VideoRay's tillbehör. Pro 4 IP65 kontrollpanelen kan uppgraderas för att acceptera autonoma styr-, sonar- och positionssystem.
VideoRay Pro 4 ROV
VideoRay PRO 4 IP65 SUB
VideoRay Kontrollpanel PRO 4 IP65
VideoRay IP65 ROV kontrollpanel
Pro 4 Rack
Storlek
37.5, 28.9, 22.3 cm
Vikt
6,1 kg
Max hastighet
4 knop
Max djup
305 m
VideoRay PRO 4 RACK
PRO 4 Rack BASE Remotely Operated Vehicle (ROV). Systemet är speciellt konfigurerad för verksamhet som kräver Pro 4 ROV prestanda från fartyg eller ledningscentral med rackmonterad hårdvara. RACK BASE ROV Kontrollpanel har en helt ny design 2U paket som passar smidigt in i ett befintligt rack.

Pro 4 Rack BASE system innefattar en standard Pro 4, en 1U Dell PC, laddad med mjukvara. VideoRay Cockpit ROV-kontroll, en 2U integrerad kontrollpanel, och en industri-USB-handkontroll.

VideoRay Rack BASE konfiguration är förberedd för att lägga till både BlueView 2D sonar (sonar ingår ej) samt Tritech Micron DST scanning sonar (ingår ej). Baskonfigurationen Rack, är kompatibelt med de flesta av VideoRays tillbehör och levereras inte med ett kabel(tether)konfiguration. Användaren väljer anpassad

VideoRay PRO4 RACK
VideoRay PRO 4 IP65 SUB
VideoRay PRO4 RACK
VideoRay Robust handkontroll
VideoRay PRO 4 med sonar
VideoRay PRO 4 ROV flyttar kabel på botten

Oscar Fleetwood