VideoRay ROV Kablar
VideoRay tether är utan tvekan en av de viktigaste och hårdast arbetande delar av ROV -systemet.
Samtliga kablar/tether är av högsta kvalité och av de bästa materialen för att säkerställa lång livslängd. Alla VideoRays kablar är kompatibla och stödjer modultänkandet för att lätt kunna anpassas till behovet av djup och räckvidd. Det är bättre att koppla fler längder än att ha en lång sammanhängande kabel. Att ha flera längder ihopkopplade gör att ditt uppdrag kan fortsätta även om en del av din kabel skadas eller förstöras.

Som en extra säkerhet har VideoRay Pro 4 Cockpit Software ett instrument som varnar om du snurrar din kabel förmycket så du förhindrar att den blir tvinnad.
VideoRay har en mängd olika valmöjligheter i diameter, flytförmåga och längd. Smalare diameter på din kabel innebär mindre motstånd i vattnet som gör att du enklare kan hålla din position i vattnet.
Det krävs olika flyt/sjunkförmåga på din kabel i olika situationer. För grunda dyk, rekommenderar vi en neutral flytkraft på kabeln, medan en kombination av negativ(tung) och neutral används för djupa dyk ner till 305 m.
Du kan välja mellan lös kabel eller någon av våra kabelväskor, tether Deployment System (TDS), som är utformade för att enkelt lagra, rulla ut, hämta hem och samtidigt hålla den skyddad och ren.
Våra väskor har infällbara handtag och hjul för enkel transport och består av robusta Pelicanväskor som klarar tuffa transporter och hantering. De är utformade med manuellt vinsch och 4,5 m kabel som kopplas till Kontrollpanelen. Kapaciteten på väskorna är upp till 305 m tether..
VideoRay använder högkvalitativa undervattenskontakdon tillsammans med dragavlastningsvire i metall samt även kevlarförstärkning i kabeln. Allt detta för att få en kabel som klarar drag i upp till ca 450 kg samt en tuff behandling i allmänhet.
Performance
Diameter: 9.6 mm, Flytkraft: Neutral, Standardlängd:40 m, Dragstyrka:454 kg
Neutral
Diameter:11.7 mm, Flytkraft: Neutral, Standardlängd:75m, Dragstyrka: 454 kg
Negativ
Diameter: 7.62 mm, Flytkraft: Negativ, Standardlängd: 75 m & 152 m Dragstyrka: 454 kg
Standard TDS
Väska: Pelicanväska, Vinsch: Manuell, Kabelkapacitet: Ca: 100 m, Kabelanslutning: 4,5 m
Extended TDS
Väska: Pelicanväska, Vinsch: Manuell, Kabelkapacitet: Ca: 305 m, Kabelanslutning: 4,5 m
Kablar efter behov. Koppar & Fiber
VideoRays kablar kommer i en mängd olika standardlängder. Även behovsanpassade kabellängder går att beställa.
Instruktionsfim kabel, sv
Instruktionsfim kabel, en

Oscar Fleetwood