VideoRay ROV Manipulatorarmar
VideoRay Manipulatorarm är ett av de mest användbara verktygen i VideoRay verktygslåda.
Dess användningsområden är obegränsade - allt från att fästa bärgninglinor, samla in prover till att hämta upp objekt direkt på upp till 45 kg. Så fort du använt den, kommer du fundera på hur du klarat dig utan den.

Användningsområdena är väldigt stora, allt ifrån att kapa exempelvis slang och rep upp till ca 19 mm, samla in sedimentsprov till att bärga föremål upp till 45 kg. Du kan även använda den till att fästa bärlinor för större bärgningsuppdrag.
Roterande manipulator
Med full 360º huvudrotation och fem utbytbara huvud blir dess användningsområde väldigt stort. Finns till MSS Defender och Pro 4.
Den roterande manipulatorarmen har fem utbytbara huvud.
  • Parallellklo
  • V-klo
  • Sedimentsskopa
  • Treuddsklo
  • Sax-huvud
MSS Pro 5-manipulator roterar inte helt 360º och tillverkas av BluePrint Subsea. Denna arm är mindre än till Pro 4 och MSS Defender och kommer inte med 5 utbytbara huvuden. Det är viktigt att notera att de ollika Rotating Manipulator Arms inte kan bytas mellan systemen. Varje manipulator har ett specifikt integrationspaket för den ROVn den är framtagen till.
Icke roterande manipulaton
Manipulatorarmen appliceras snabbt och lätt på din VideoRay Pro 4. Med din handkontroll eller kontrollpanel kan du öppna och stänga käftarna för att hämta upp eller fästa linförsedda krokar i objekt på botten. Med hjälp av kameran har du hela tiden en total överblick över ditt uppdrag. När du inte behöver armen längre avlägsnas den med ett par enkla handgrepp.

Manipulatorarmen kan användas samtidigt som du kopplat på andra tillbehör så som sonar, ekolod och positioneringssystem. Passar till Pro4
Roterande Manipilator
5 st utbytbara huvud. Parallellklo, V-klo, Sedimentsskopa, Treuddsklo, Sax-huvu
Roterande manipulator PRO 5
Lätt att montera och ta bort
Manipulatorarm PRO 5
Djup: 300m Vkt: 0,36 kg, Vikt i vattnet: 0,24 kg, Klolängd.78 mm, Full längs: 195 mm
Roterande manipulator
Djup:1000 m, Styrka: 22,6 kg Roterar: 360 grader, Vikt: 1,17 kg, Vikt i vattnet: 0,73 kg, Storrlek: 47 x 10,2 x 5 cm
Bärgning av däck med manipulator och krok med rep
Bärgning av en transponder

Oscar Fleetwood